Presentació del ‘Pla Viu’ pel President de la Generalitat Carlos Mazón

Demà dimarts, el President de la Generalitat, Carlos Mazón, revelarà l’esperat ‘Pla Viu’, una iniciativa que té com a objectiu la construcció i desenvolupament de 10.000 nous habitatges assequibles en règim de venda i lloguer en la Comunitat Valenciana durant aquesta legislatura.

En un comunicat, Mazón ha destacat la importància d’aquest pla per a atendre la necessitat imperant de milers de joves i famílies a la regió. Considera que és una acció ambiciosa i essencial que busca col·laborar estretament amb els ajuntaments i el sector privat per a abordar una manca social que, segons ell, va ser ignorada durant els vuit anys de govern anterior.

El President ha criticat la falta d’acció en matèria d’habitatge durant l’etapa anterior, assenyalant que no es va construir ni un sol habitatge protegit durant aquest període. Amb determinació, Mazón ha assegurat que aquesta legislatura serà diferent i que s’actuarà amb rigorositat i planificació per a resoldre el problema de l’accés a l’habitatge.

El compromís del President s’ha evidenciat en accions concretes, com la recent adquisició d’un edifici en Sociópolis amb 124 habitatges i l’anunci de la construcció de 600 nous habitatges de protecció pública en la Comunitat Valenciana. Mazón ha afirmat que aquestes accions són només el començament del que està per venir.

A més de la construcció de nous habitatges, Mazón ha destacat la importància de mesures fiscals per a facilitar l’accés a l’habitatge. Ha recordat la rebaixa del 25% de l’impost de l’habitatge, així com la reducció al 6% del tipus de transmissions patrimonials per a la compra d’habitatge habitual per part de joves menors de 35 anys, entre altres mesures.

En resum, el ‘Pla Viu’ representa un compromís ferm del govern valencià per a abordar la crisi d’habitatge a la regió, no sols a través de la construcció de noves unitats, sinó també mitjançant mesures concretes per a facilitar l’accés a l’habitatge per a tots els ciutadans.

Compartir en redes sociales