Anomenat a l’Acció: Un Pla Nacional de l’Aigua

Els presidents de Múrcia i la Comunitat Valenciana, Fernando López Miras i Carlos Mazón, respectivament, han fet un anomenat conjunt aquest dimecres a Madrid per a la implantació d’una «política d’Estat» sobre el «problema» de l’aigua, on les comunitats autònomes tinguin veu i vot en les decisions.

Durant un col·loqui organitzat per Okdiario, tots dos líders han subratllat la necessitat d’un pla nacional de l’aigua que asseguri la interconnexió de les conques per a abordar els desafiaments de sequera que enfronten les seves regions.

López Miras ha destacat la importància de la ‘Declaració de Còrdova’ promoguda pel PP, instant un pacte nacional per l’aigua. Ha emfatitzat que a Espanya no hi ha escassetat de recursos hídrics, sinó una qüestió de distribució.

Mazón, per part seva, ha situat el tema de l’aigua com un dels «grans problemes» del país, juntament amb la natalitat, i ha urgit al Govern central a establir una política coherent en la gestió dels recursos hídrics, on les regions tinguin un paper rellevant en la presa de decisions.

«Ens dirigim cap a un desastre, ja que l’aigua no sols és crucial per a l’agricultura, sinó també per al turisme i la sostenibilitat», ha afegit.

Si bé han elogiat a la vicepresidenta del Govern i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, per la seva candidatura a les eleccions europees, han expressat preocupació per la seva postura a favor de la dessalació massiva, plantejant interrogants sobre les seves futures accions des d’una comissaria europea.

Compartir en redes sociales