Nous centres culturals dinamitzen els barris de València

La ciutat de València ha inaugurat cinc nous centres culturals distribuïts per diferents barris, que oferiran diverses propostes culturals a partir d’aquest mes de maig. Escorxador i Reina 121, en Cabanyal-Canyamelar; Alqueria Albors, en Orriols; Xalet de Abén Al Abbar, en Albors; i Nau 3 Ribes, en Russafa, se sumen a l’oferta cultural de la ciutat.

El regidor d’Acció Cultural, Patrimoni i Recursos Culturals de València, José Luis Moreno, ha destacat que aquests nous espais, que han estat dotats de recursos i gestió, augmentaran l’oferta cultural i la dinamització sociocultural dels barris.

Els centres, que formen part d’una xarxa de centres culturals de proximitat, han estat rehabilitats prèviament a causa del seu interès patrimonial, coordinat pel Servei de Patrimoni Històric de l’Ajuntament de València.

La gestió de la programació cultural i els serveis d’atenció a la ciutadania de cadascun dels centres serà assumida per tres empreses adjudicatàries mitjançant un macrocontracte administratiu.

Aquests contractes, amb una durada inicial de dos anys, han estat adjudicats per un import total d’aproximadament 1 milió d’euros. Les programacions culturals ofertes en els centres seran d’accés lliure i gratuït.

Els nous directors d’aquests espais culturals són Isabel Caballero, en Escorxador; Olga Álvarez, en Reina 121; Pau Gómez, en Alqueria Albors; Jordi Llobregat, en Xalet de Abén Al-Abbar; i Miguel Ángel Jordán, en Nau 3 de Ribes.

Aquests centres oferiran una àmplia varietat d’activitats culturals, des de jornades de benvinguda fins a exposicions fotogràfiques, clubs de lectura i tallers de creació teatral. A més, es convertiran en espais de participació cultural i laboratoris de cultura comunitària.

Compartir en redes sociales