Ximo Puig dissol Les Corts i convoca eleccions autonòmiques per al 28 de maig

Foto: EFE

El President de la Generalitat, Ximo Puig, ha signat aquest dilluns el decret de dissolució de Les Corts Valencianes de la desena legislatura, que van ser triades el 28 d’abril de 2019, i de convocatòria de les eleccions autonòmiques per al pròxim 28 de maig.

El decret, que s’ha aprovat en un ple extraordinari del Consell, especifica, tal com marca l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana, que en aquestes eleccions a les Corts s’elegiran 99 diputats, d’ells 40 per la circumscripció de València, 35 per la d’Alacant i 24 per la de Castelló.

Així mateix, estableix que la campanya electoral tindrà una duració de quinze dies, que començarà a les zero hores del dia 12 de maig i finalitzarà a les vint-i-quatre hores del dia 26 de maig 2023.

Finalment, el decret signat pel president de la Generalitat revela quan serà la sessió constitutiva de Les Corts de l’onzena legislatura: el dia 26 de juny al Palau dels Borja de la ciutat de València.

En una compareixença en el Palau de la Generalitat, Puig ha explicat que aqueix dia es compliran 60 anys des que «John Fitzgerald Kennedy va pronunciar prop del mur de Berlín una frase per a la història: ‘Jo també soc berlinés'»

«Una apassionada defensa de la democràcia, de la pau i de la tolerància, una defensa de tot allò que ara necessitem, uns principis intangibles i que són absolutament vigents per a la nostra Comunitat», ha defensat el President.

El decret entrarà en vigor aquest dimarts, després de la seua publicació en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana i en el Butlletí Oficial de l’Estat.

Compartir en redes sociales