Ximo Puig considera convertir-se en senador territorial per la Comunitat Valenciana

El president de la Generalitat en funciones, Ximo Puig, durante la presentación de su libro “Una idea d’esperança”. EFE/Biel Aliño

El president de la Generalitat en funcions, Ximo Puig, ha insinuat la possibilitat de convertir-se en senador territorial per la Comunitat Valenciana, expressant el seu interés a participar en la política espanyola des d’aquesta nova posició. Durant la presentació del seu llibre «Una idea d’esperança» a València, Puig va esmentar que sempre ha defensat la qüestió territorial i creu que ara pot ser el moment adequat per a abordar-la des del Senat.

En respondre a les preguntes dels periodistes sobre el seu possible salt al Senat, Puig va afirmar que vol ser útil en qualsevol lloc on puga exercir un paper significatiu. La qüestió territorial ha sigut una temàtica que ha defensat en tot moment, i considera que és el moment propici per a continuar defensant-la des del Senat. Puig va subratllar la necessitat de «reinicialitzar» la situació territorial d’Espanya després de les eleccions del 28M, i veu en el seu possible paper com a senador una oportunitat per a contribuir a aquest procés.

Encara que mantindria la seua posició com a president del grup socialista en Les Corts, Puig va avançar que es prendran decisions en la reunió de l’executiva nacional del seu partit. En aquesta reunió, es definiran els membres de la direcció del grup i les diferents àrees de responsabilitat. L’objectiu principal és convertir-se en una alternativa de govern sòlida. Puig sosté que un país necessita tant un bon govern com una bona oposició, i actualment correspon al PSPV exercir una oposició efectiva i aclarir quina és la vertadera alternativa política, destacant al partit socialista com l’opció que representa aquesta alternativa.

La possibilitat que Ximo Puig es convertisca en senador territorial per la Comunitat Valenciana ha generat interés i expectatives entre els ciutadans i els membres del partit socialista. Puig és reconegut per la seua trajectòria política i el seu compromís amb els assumptes territorials, i la seua eventual arribada al Senat podria aportar una perspectiva valenciana en les decisions i debats a nivell nacional. Ara, queda per veure’s com es desenvoluparan els esdeveniments i si Puig finalment farà el pas cap al Senat per a continuar defensant els interessos de la Comunitat Valenciana des d’aquesta nova posició política.

Compartir en redes sociales