Ximo Puig aplaudeix l’elecció de Francina Armengol com a presidenta del Congrés i albira una nova etapa inclusiva per a Espanya

La socialista balear Francina Armengol aplaudida por miembros de su grupo tras ser elegida presidenta de la Cámara Baja en la sesión constitutiva de las Cortes Generales de la XV Legislatura, este jueves en Madrid. EFE/ Chema Moya

El secretari general del PSPV-PSOE i expresident de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat aquest dijous que la designació de Francina Armengol com a presidenta del Congrés marca «un pas crucial cap a l’obertura d’una nova era en la qual l’Espanya real adquirisca major protagonisme i una visió integradora de diverses perspectives».

A través d’un comunicat, Puig ha expressat el seu entusiasme per l’arribada de «un temps ple d’il·lusió», emfatitzant que en aquesta fase esdevenidora és imperatiu «configurar un govern progressista capaç d’avançar en drets socials i, simultàniament, comprendre les necessitats de cada regió, incloent-hi la consecució d’un finançament just i una descentralització efectiva a Espanya».

En aqueix context, el líder socialista ha emfatitzat la seua consideració que és «un honor contribuir, des del Senat, a una Espanya més federal i sensible a les inquietuds valencianes».

Durant la jornada de hui, Francina Armengol, ex presidenta de Balears i diputada del PSOE, ha sigut elegida presidenta del Congrés en comptar amb el suport de 178 diputats. Aquest assoliment es va aconseguir en superar la majoria absoluta requerida en la primera volta gràcies als vots de Junts i altres socis parlamentaris que recolzen a Pedro Sánchez.

Compartir en redes sociales