Xàtiva lidera el termòmetre en la Comunitat Valenciana amb 42,6 graus, seguida de prop per Ontinyent i Pego

GRAFCVA5021. VALENCIA, 02/08/2023.- La Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) ha establecido para este miércoles la alerta naranja por temperaturas máximas de 42 grados en el interior sur de Valencia y de 39 grados en el litoral sur de Valencia, y la alerta amarilla por máximas de 38 grados en el interior de Alicante y el interior norte de Valencia, y de 36 grados en el litoral de Alicante y litoral norte de Valencia. En la imagen unos turistas se portegen del sol en una franja de sombra frente a la plaza de toros de Valéncia. EFE/Biel Aliño

La localitat de Xàtiva, en la Comunitat Valenciana, s’ha convertit novament en l’epicentre de la calor aquest dimecres, aconseguint una temperatura màxima de 42,6 graus, segons les dades proporcionades per l’Agència Estatal de Meteorologia. Ontinyent no es va quedar arrere i va registrar 42 graus, mentre que Pego es va situar en el tercer lloc amb 41 graus.

Altres municipis també van sentir la intensa calor, superant la barrera dels 40 graus. Bicorp va aconseguir els 40,7 graus, i Orihuela va registrar 40,2 graus.

En la capital, València, les temperatures també van ser notables, sent una de les més altes en el litoral de la Comunitat. En l’estació meteorològica de Vivers, es va arribar als 36,6 graus, mentre que en l’aeroport la temperatura va aconseguir els 37,6 graus.

Quant a Castelló de la Plana i Alacant capital, les màximes van ser una mica més suaus que a València, arribant als 33,8 i 33,6 graus respectivament.

D’altra banda, les mínimes durant la matinada van ser sorprenentment elevades, aconseguint els 25,1 graus a Castelló, 25,2 a València i 23,8 a Alacant. Les temperatures més fresques es van registrar a Villena amb 14,8 graus, Ademuz amb 15,8, Vilafranca del Cid i Fontanars dels Alforins amb 16 graus, i el Pinós amb 16,9.

Davant aquestes altes temperatures, l’Agència Estatal de Meteorologia ha emés alertes. Es va declarar alerta taronja per temperatures màximes de 42 graus a l’interior sud de València i de 39 graus en el litoral sud de València. A més, es va establir l’alerta groga per màximes de 38 graus a l’interior d’Alacant i l’interior nord de València, i de 36 graus en el litoral d’Alacant i litoral nord de València.

Es preveu un descens tèrmic per als pròxims dies, la qual cosa podria portar alleujament als habitants de la Comunitat Valenciana que han suportat la intensa onada de calor. No obstant això, és important mantindre’s informat i prendre precaucions davant les altes temperatures per a evitar riscos per a la salut.

Compartir en redes sociales