València Celebra Jornada Solidària de Donació de Sang amb Gran Participació Ciutadana

Aquest dissabte, la ciutat de València es converteix en un epicentre de solidaritat amb la celebració d’una important jornada de donació de sang. La Conselleria de Sanitat estima que prop de 600 veïns participaran en aquest acte altruista, organitzat pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana, que va tancar l’any 2023 amb un total de 175.117 unitats de sang donades.

L’esdeveniment es duu a terme en l’emblemàtic Institut Lluís Vives en l’avinguda Marquès de Sotelo, on s’espera una àmplia participació de 10 a 21 hores. Mª Jesús Arilla, directora general d’Atenció Hospitalària, ha estat una de les primeres a arribar al lloc, amb la finalitat d’animar i agrair a tots els donants la seva valuosa contribució.

Aquesta jornada de donació, que ja compta amb 23 anys de tradició a València, ha vist passar a 19.162 voluntaris al llarg dels anys, incloent a 1.786 persones que van donar per primera vegada. En l’edició anterior, més de 512 donants i 26 nous es van presentar per a donar.

Per a facilitar el procés, el gimnàs de l’institut s’ha adaptat amb 30 lliteres i dues màquines d’extracció de plasma. Un equip de 60 professionals del Centre de Transfusió atén la col·lecta, garantint que tot transcorri amb fluïdesa i seguretat.

Per a donar sang, els requisits són senzills: tenir més de 18 anys, estar en bon estat de salut i pesar més de 50 quilos. Les dones poden donar fins a tres vegades a l’any i els homes, quatre, sempre que hagin transcorregut dos mesos entre cada donació.

Diverses empreses locals col·laboren en la jornada, oferint obsequis i descomptes als donants, incloent-hi cinemes ABC, Consum i Metrovalencia. A més, el centre de transfusions atorga un record als qui participen en la donació, com a mostra d’agraïment.

En 2023, el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana va aconseguir recollir 175.117 unitats de sang distribuïdes entre València, Castelló i Alacant, gràcies a la generositat de 116.635 persones. Durant aquest any, el centre va realitzar 4.816 sortides amb equips mòbils per a facilitar les donacions en diferents localitats.

El nombre de nous donants en 2023 va ascendir a 15.774, sent un indicatiu positiu per al futur de la donació en la Comunitat. La distribució de donants per gènere i edat reflecteix un compromís equitatiu en tota la comunitat, cobrint un ampli rang d’edats.

El Centre de Transfusió no sols satisfà les necessitats hemoterápicas dels hospitals de la Comunitat, sinó que també proporciona productes medicinals derivats del plasma per a tractar diverses patologies. Entre les seves iniciatives, està el llançament de campanyes de publicitat i informació per a augmentar les donacions de plasma i conscienciar sobre la importància d’aquest recurs vital.

Compartir en redes sociales