Unitat en la Comunitat Valenciana per un Fons d’Anivellament davant l’Infrafinançament

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, al costat de la patronal CEV i els sindicats CCOO i UGT, han manifestat el seu acord sobre la necessitat de sol·licitar un Fons d’Anivellament mentre es duu a terme la reforma del finançament autonòmic. Aquest fons busca compensar l’infrafinançament de la Comunitat Valenciana, una proposta que ha sorgit després de la creació de la nova Mesa de Diàleg Social de la regió, on s’ha pactat la realització d’almenys quatre reunions anuals per a enfortir el diàleg social.

En el marc d’aquesta iniciativa, Mazón ha destacat la importància de la unitat regional en la reivindicació d’aquest fons transitori que permeti superar la situació d’infrafinançament fins que s’efectuï la reforma necessària. Ha agraït el suport dels agents socials a aquesta causa i ha emfatitzat que la sol·licitud es basa en criteris de justícia, recolzada en informes rigorosos, allunyant-se de qualsevol forma de xantatge o privilegi.

La secretària general de CCOO, Ana García Alcolea, i el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez, han coincidit en la urgència d’implementar el Fons d’Anivellament, insistint a més en la necessitat d’abordar la qüestió del deute generat per l’infrafinançament, qualificant-la de «il·legítima».

Per part seva, el president de la CEV, Salvador Navarro, ha assenyalat que l’import del fons hauria de superar les estimacions actuals i ha reiterat la importància de lluitar per una quitació del deute, justificada per l’infrafinançament que ha suportat la Comunitat Valenciana.

A més del debat sobre el fons, s’ha destacat l’enfortiment del diàleg social a la regió, assenyalant la seva estabilitat i contraposant-lo a la situació nacional. Tant els líders sindicals com el representant de la patronal han reivindicat la capacitat de diàleg i acord com a elements clau per al desenvolupament de polítiques efectives i duradores.

Aquest consens i les mesures proposades reflecteixen un esforç conjunt per part de les autoritats i agents socials de la Comunitat Valenciana per a abordar l’infrafinançament i avançar cap a un sistema de finançament autonòmic més just i equitatiu, garantint la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament sostenible de la regió.

Compartir en redes sociales