Un total de 3,7 milions de valencians podran votar en els comicis del 28M

Foto: EFE

Un total de 3.680.292 persones podran votar el pròxim 28 de maig en les eleccions municipals en la Comunitat Valenciana, mentre que en el cas de les eleccions autonòmiques el cens electoral ascendeix fins a les 3.731.958 persones.

En les eleccions municipals poden votar, a més dels electors espanyols residents en la Comunitat, els estrangers que visquen ací procedents de països de la Unió Europea o que tinguen un acord de reciprocitat, i que hagen manifestat la seua intenció de votar.

En les eleccions autonòmiques, poden votar els electors espanyols que resideixen en la Comunitat i els valencians que viuen a l’estranger, que aquesta vegada no han hagut de fer una sol·licitud prèvia després d’haver-se derogat per unanimitat el Congrés l’anomenat vot pregat.

Segons les dades de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), a València podran votar en les eleccions municipals 1.927.485 espanyols residents a la província i 19.629 estrangers que ho han sol·licitat, mentre que en les autonòmiques podran fer-ho els espanyols residents i els 69.880 valencians que viuen a l’estranger.

Compartir en redes sociales