Un informe policial assegura que Oltra no va esborrar correus sobre abusos a menor del seu exmarit

Foto: EFE

Un informe de la Brigada Provincial de Policia Judicial de València assegura que no es va produir ni estava previst cap esborrat de correus electrònics relatius a la investigació sobre possibles abusos a una menor tutelada per la Generalitat de l’exmarit de Mónica Oltra, ni per part de l’exvicepresidenta del Consell ni per part del seu equip.

L’informe, al qual ha tingut accés EFE, fa costat a la defensa d’Oltra, que assegurava que ella va tindre coneixement dels fets el 4 d’agost i no abans, com defensava l’acusació, ja que la investigació policial no ha detectat cap intercanvi de correus electrònics entre els seus col·laboradors fins al dia 8 d’agost.

L’informe ha sigut encarregat pel jutge instructor en el marc d’una peça separada del cas i el seu contingut desmunta la versió de l’acusació popular que per part de l’exvicepresidenta del Govern valencià s’hagueren eliminat correus electrònics.

El text assegura que es va produir un malentés amb el domini de correu analitzat i que l’acusació alertava que s’anava a eliminar prompte: es tracta d’un domini creat fa molts anys per a proveir de comptes de correu electrònic a la ciutadania, que està en desús i que no va emprar mai el personal del Consell.

Segons la versió de la defensa de Mónica Oltra, aquesta no va saber que el seu exmarit havia sigut denunciat fins que li va arribar el 4 d’agost del 2017 una notificació a la casa en la qual encara vivien junts, i només a partir d’aqueix moment va demanar al seu equip que indagara el que havia passat.

L’informe, que data el primer intercanvi de correus sobre el cas quatre dies més tard, dona suport a aqueixa versió.

En els correus recollits en el document, a més, no es fa cap esment a l’exvicepresidenta.

Compartir en redes sociales