Tràgic mes de juliol: 77 persones mortes per ofegament a Espanya, 10 d’elles en la Comunitat Valenciana

Playa de Tavernes. ARchivo/EFE/Natxo Francés

Durant el mes de juliol, un total de 77 persones han perdut la vida per ofegament en diferents zones aquàtiques de tota Espanya, amb 10 d’aquests lamentables casos ocorrent en la Comunitat Valenciana. Aquestes xifres, sumades als decessos comptabilitzats en mesos anteriors, eleven l’alarmant xifra de víctimes a 248 en el que va d’any.

Entre els morts al juliol, es comptabilitzen 56 homes i 21 dones, situant aquest mes com el quart amb major nombre de víctimes des que va començar el registre en 2015, segons dades de la Real Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme (RFESS).

Lamentablement, en els últims dies de juliol, s’han produït dues tragèdies més. Un jove de 18 anys va perdre la vida per ofegament en el riu Xúquer, prop del municipi d’Antella, a València, mentre que en Torquemada, Palència, una dona de 42 anys també va morir en el riu Pisuerga.

Dels ofegaments mortals registrats durant el mes, 41 van ocórrer en platges, sent aquestes les zones més perilloses. A més, 22 van succeir en piscines, 6 en rius i 5 en embassaments, reforçant la importància d’extremar les precaucions i seguir les normes de seguretat en qualsevol lloc aquàtic.

Andalusia lidera el trist rànquing de comunitats autònomes amb més víctimes aquest mes, amb un total de 19 ofegats, seguida per Catalunya amb 17 i la Comunitat Valenciana amb 10.

Amb aquestes noves tragèdies, el nombre total de persones mortes per ofegament en el que va d’any s’eleva a 248, de les quals 205 eren homes i 43 eren dones. Aquestes xifres són un recordatori de la importància de la prevenció i la conscienciació sobre els riscos associats a l’aigua, així com la rellevància de fomentar l’aprenentatge de tècniques de natació i seguretat aquàtica per a reduir aquest tipus de tragèdies en el futur.

Compartir en redes sociales