Recerca Penal Oberta per la Fiscalia de València Contra el PP per Assenyalar a Diputats Pro-Investidura de Pedro Sánchez

La Fiscalia de València ha iniciat una recerca penal relacionada amb acusacions contra el Partit Popular (PP) per suposadament identificar als legisladors que van recolzar l’elecció de Pedro Sánchez com a president del Govern espanyol.

El partit socialista PSPV-PSOE va presentar una denúncia al novembre acusant el PP de la Comunitat Valenciana de «incitació a l’odi». Aquesta denúncia es va basar en la publicació d’un vídeo en xarxes socials on s’identificava als membres del PSPV i Compromís que van donar suport a la investidura de Sánchez.

El contingut del vídeo, difós en la plataforma X (anteriorment coneguda com a Twitter), mostrava fotos i noms dels diputats i diputades d’aquests partits, juntament amb una frase acusatòria sobre el seu vot a favor de «la ruptura d’Espanya i la desigualtat entre espanyols».

Segons un document al qual EFE ha tingut accés, la Fiscalia ha confirmat l’obertura de diligències de recerca penal i el nomenament d’un fiscal per a dirigir la recerca.

Per part seva, el PSPV ha comentat en X que «unes certes actituds i silencis impliquen conseqüències». Amb la notícia de la recerca en marxa, han expressat la seva confiança que «la justícia ara serà la que parli».

Compartir en redes sociales