PSPV-PSOE Insta a Carlos Mazón a Protegir el Model Valencià contra la Violència de Gènere

La síndica del PSPV-PSOE, Rebeca Torró, en una imagen de archivo. EFE

El PSPV-PSOE ha alçat la seua veu exigint al president de la Generalitat, Carlos Mazón, que assegure l’efectivitat del model valencià de lluita contra la violència de gènere, enmig de preocupacions sobre l’atenció a les víctimes a la regió.

La portaveu de Justícia del PSPV-PSOE en Les Corts, Alicia Andújar, ha subratllat que el model valencià és un referent a nivell nacional i ha exhortat al govern regional a no desatendre a les víctimes de violència de gènere a la recerca de complaure als seus socis d’ultradreta.

Andújar ha expressat la seua censura cap a la consellera de Justícia, Elisa Núñez, per no haver mantingut trobades amb els responsables de les oficines que han assistit a més de 90,000 víctimes des de la seua creació. En contrast, la consellera es va reunir amb l’alcalde de Nàquera, qui ha generat controvèrsia en restringir els minuts de silenci per les víctimes de violència de gènere.

«És inacceptable i posa de manifest una vegada més que el PP està lligat als seus socis d’ultradreta; cada dia és més difícil distingir-los», ha emfatitzat Andújar.

En resposta a aquesta situació, el PSPV-PSOE presentarà una Proposició No de Llei per a garantir el funcionament de la Xarxa de la Generalitat d’Assistència a les Víctimes del Delicte.

Andújar ha detallat que sol·licitaran un augment del pressupost a 13 milions d’euros o, almenys, la conservació del pressupost actual d’11 milions d’euros fins a l’any 2024. La preocupació radica en el fet que el Consell sembla prioritzar les reunions amb representants de Vox abans que amb les víctimes, segons Andújar.

Finalment, la portaveu ha recordat que el model actual proporciona atenció gratuïta i universal a les víctimes a través de la Xarxa d’Oficines d’Atenció a la Víctima del Delicte. Ha assegurat que aquest servei és essencial i que els socialistes vetlaran per la seua continuïtat.

«Davant l’evident falta d’interés del Consell per les víctimes, la negació sistemàtica de la violència masclista i les retallades que suposarà el regal fiscal de Mazón de 350 milions a les rendes més altes, estarem en la lluita per a garantir que no hi haja retallades en els serveis públics i socials fonamentals», ha conclòs Andújar.

 

 

Compartir en redes sociales