Proposta per a Relaxar els Requisits de Professors en Especialitats de Secundària i FP a València

El conseller de Educación, Universidades y Ocupación, José Antonio Rovira.EFE/ Miguel Angel Polo /Archivo

La Conselleria d’Educació, Universitats i Ocupació de la Comunitat Valenciana té previst presentar als sindicats una proposta que busca flexibilitzar els requisits per als professors d’unes certes especialitats de Secundària i Formació Professional (FP) en les quals s’enfronten a dificultats per a cobrir vacants, incloent-hi el requisit lingüístic.

La proposta suggereix que, de manera similar al que s’ha implementat en altres comunitats autònomes, els professors que encara no posseïsquen el màster obligatori però que estiguen matriculats i es comprometen a obtindre’l puguen optar a les places. Això va ser anunciat per la Conselleria d’Educació.

A més, la proposta contempla la possibilitat de prescindir del requisit lingüístic quan no hi haja sol·licitants que el complisquen en l’ordre d’elecció de candidats en la borsa d’ocupació, en línia amb el que s’estableix en la Resolució de 27 d’octubre de 2020.

Sonia Sancho, directora general de Personal Docent, ha explicat que aquesta iniciativa es presentarà en la taula tècnica a causa de les dificultats per a cobrir places en especialitats com a Informàtica o serveis a la comunitat.

«Els requisits són els mateixos que per a qualsevol especialitat: estar en possessió del màster en educació i el nivell de valencià C1. No obstant això, hi ha especialitats en les quals ens trobem amb una falta de professors, per la qual cosa no es poden cobrir les places», va assenyalar Sancho.

La proposta permetria que accediren a les places aquells professors matriculats en el màster, malgrat que encara no l’hagen completat, sempre que es comprometen a finalitzar-lo.

La Direcció General de Personal Docent ha destacat que ja s’eximeix del requisit del valencià en àrees de parla castellana en unes certes especialitats.

Així mateix, s’ha recordat que, a causa de les dificultats per a trobar candidats que complisquen amb el requisit lingüístic, la Resolució del 27 d’octubre de 2020 ja contempla la possibilitat de prescindir d’aquest requisit en l’elecció de candidats en la borsa d’ocupació.

La Direcció General de Personal Docent també ha assenyalat que s’està treballant en estreta col·laboració amb les universitats i que s’està informant les persones que han completat el màster d’especialització didàctica sobre l’oportunitat de formar part de les borses d’ocupació.

Compartir en redes sociales