Prop del 63% de les Famílies Compra el Primer Telèfon Mòbil per a Localitzar als seus Fills

Logotipos de aplicaciones de telefonía en un móvil. EFE/Ritchie B. Tongo/Archivo

Segons una enquesta realitzada per la companyia valenciana S2 Grup, especialitzada en ciberseguretat i gestió de sistemes crítics, aproximadament el 63% de les famílies adquireix el primer telèfon mòbil per als seus fills amb el propòsit de «mantindre’ls localitzats».

En el 29% dels casos, la motivació per a aquesta compra es basa en el fet que «els amics dels seus fills ja tenien telèfon mòbil», mentre que el 8% dels enquestats reconeix haver comprat el dispositiu com una forma de recompensa per als seus fills.

Respecte a l’interés a supervisar la ubicació dels xiquets, S2 Grup emfatitza que els adults han de tindre en compte que això només és possible «si es compta amb el consentiment dels fills». Així mateix, adverteix sobre els drets fonamentals dels menors en aquest àmbit, que no han de ser vulnerats.

Quant a l’administració del temps que els xiquets passen connectats, el 76% dels enquestats afirma que regulen el temps que els seus fills empren en dispositius tecnològics, mentre que el 24% permet als joves gestionar-lo per si mateixos.

Els experts de S2 Grup subratllen que els xiquets i adolescents són un dels grups més vulnerables en l’ús de les xarxes socials i, per tant, és essencial compartir amb ells pautes que garantisquen un ús segur de la tecnologia.

Entre les recomanacions, es destaca la necessitat que els joves reconeguen els diferents tipus d’assetjament en línia, fomenten una comunicació oberta amb els seus pares, utilitzen eines de control parental i establisquen límits en el temps que passen en internet, amb la finalitat d’equilibrar les seues activitats a l’aire lliure.

José Rosell, soci-director de S2 Grup, ressalta la importància que els més joves estiguen al corrent dels riscos, com el ciberassetjament, el grooming, el ciberbullying, el sexting o el robatori d’identitat.

Altres consells fonamentals compartits per l’empresa de ciberseguretat inclouen evitar compartir informació personal, abstindre’s de publicar fotos o vídeos personals, no concertar trobades amb persones conegudes en línia i establir la privacitat en els seus perfils de xarxes socials.

Finalment, es recorda que l’estiu i les vacances són moments en els quals els xiquets utilitzen més la tecnologia i passen més temps connectats. Per tant, els experts recomanen mantindre converses regulars amb ells en un to relaxat i compartir experiències personals.

Compartir en redes sociales