President de la Generalitat, Carlos Mazón, Defensa la seua Gestió en Les Corts Valencianes

El president de la Generalitat, Carlos Mazón (d), junto al vicepresidente, Vicente Barrera, durante el pleno de Les Corts en el que se ha sometido a su primera sesión de control parlamentario. EFE/Biel Aliño

El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defensat que la «remodelació de la dignitat ja s’ha produït» en la Comunitat Valenciana, concretament fa 79 dies, quan va assumir la Presidència.

Mazón va respondre així durant la seua primera sessió de control parlamentari en Les Corts Valencianes al síndic de Compromís, Joan Baldoví, qui li havia demanat que explicara «quan pensa realitzar la seua primera remodelació» d’un Consell que va qualificar de «desastre» i «empastre».

«Fa 79 dies vaig assumir la Presidència de la Generalitat i aqueixa ha sigut la major remodelació que podria fer: acabar amb un govern amb 13 imputats per suposadament tapar abusos a una menor tutelada», va replicar Mazón. «La remodelació de la dignitat ja s’ha produït», va destacar.

Mazón va assenyalar que no esperava els 100 dies de cortesia per al nou govern, però tampoc que foren «100 dies de descortesia» a causa d’acusacions prèvies en contra seua, com a «lladre, abans de ser president, segrestador, inhumà, vergonya de ser president, amnistia als rics i comprar a l’alcalde d’Ontinyent».

En resposta a les acusacions, el president va esmentar que la diputada Rebeca Torró, del PSPV, no podia donar lliçons sobre comprar a l’alcalde d’Ontinyent però sí sobre vendre’l, fent referència a acusacions anteriors. A més, va indicar que Torró va votar a favor d’eliminar l’Impost de Successions per a empreses amb més de 10 milions d’euros de facturació i va acusar la diputada d’inaugurar hospitals sense quiròfans.

En resposta a la diputada Ana Vega, de Vox, Mazón va afirmar que el govern del canvi ha reduït la despesa pública de manera significativa i ha executat una sèrie de mesures d’estalvi. També va esmentar la situació crítica d’haver de retornar fons a Europa a causa d’una execució insuficient d’aquests.

Aquesta sessió de control parlamentari va incloure comentaris de diversos partits polítics, amb Vox i el PSPV qüestionant la gestió del president i est defensant les seues accions i el seu compromís amb la Comunitat Valenciana.

Compartir en redes sociales