Polèmica i Demandes de Responsabilitat Després d’Incidents en Protesta Agrària

El Partit Popular (PP) ha sol·licitat avui la destitució de la subdelegada del Govern a Castelló, María Antonia García Valls, al·legant que l’actuació policial durant la protesta d’agricultors en el port de Castelló va ser desproporcionada i que els manifestants van ser tractats «com a delinqüents».

Miguel Barrachina, síndic del PP en Les Corts, ha expressat el seu suport a la manifestació, considerant-la «legítima, legal i autoritzada». No obstant això, ha criticat l'»acció desproporcionada» i «injustificada» per part de les forces de seguretat. Barrachina ha instat la dimissió o cessament de García Valls, argumentant que ara representa a un govern que ha de vetllar pel compliment de la llei.

Des de Vox, José María Llanos també ha demanat el «cessament immediat» de la subdelegada, acusant-la d’ordenar la càrrega policial contra agricultors que manifestaven legalment en defensa dels seus drets.

Compromís, a través del seu síndic Joan Baldoví, ha qualificat l’actuació de la subdelegada com una «malaptesa absolutament inexplicable» i ha anunciat la presentació d’una pregunta en el Congrés per a obtenir explicacions del Govern. En funció de la resposta, podrien demanar la dimissió de García Valls, al·legant que la seva actuació va «ser maldestra» i que la càrrega policial va ser «desproporcionada».

Per part seva, el síndic socialista José Muñoz ha recolzat l’actuació de García Valls, considerant-la «adequada» i afirmant que no va entrar en qüestions polítiques. Va destacar que la valoració de l’actuació de les forces de seguretat ha de realitzar-se per tècnics del Ministeri de l’Interior i de la Delegació.

Vox ha indicat que encara no té una postura definitiva sobre l’assumpte i que l’estudiarà detingudament.

Compartir en redes sociales