Passos Ferms cap al Reconeixement: La Festivitat de Sant Sebastià de la Pobla de Vallbona Cerca el Títol de Festa d’Interès Turístic

En una fita significativa, l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat per unanimitat la moció que inicia el procés perquè les festivitats patronals de Sant Sebastià siguin declarades Festa d’Interès Turístic.

Amb aquesta aprovació oficial, el municipi fa un pas decidit per a iniciar els tràmits que permetran que les festivitats patronals, juntament amb tot el folklore i les celebracions associades, rebin el reconeixement de la seva importància cultural i el seu considerable valor turístic per a la comarca i la província de València. Aquest pas és el resultat d’una reunió oficial entre l’alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, i la Secretària Autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, on es va discutir la rellevància de la festivitat local.

«Les festivitats de Sant Sebastià reforcen el nostre arrelament amb la història i els valors del nostre municipi, amb esdeveniments distintius com les salves o la mascletà correguda», va afirmar Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona, destacant que aquesta festivitat compleix amb tots els requisits per a ser reconeguda per la Generalitat Valenciana. «El reconeixement oficial servirà per a promocionar una festa que ens fa únics i obrirà noves oportunitats per al desenvolupament econòmic a través del turisme. És per això que col·loquem la primera pedra per a destacar gràcies a elements que trobem en les festivitats de Sant Sebastià i que no podem trobar en altres municipis», va assenyalar Martí.

Amb l’aprovació de la moció, s’iniciaran els tràmits per a obtenir aquesta declaració per part de la Generalitat. Per a això, es formarà una comissió composta per formacions polítiques, col·lectius que formen part de la festivitat i experts. Aquesta comissió s’encarregarà de complir amb els requisits establerts per la Generalitat perquè la festivitat de Sant Sebastià de la Pobla de Vallbona rebi el merescut reconeixement com a Festa d’Interès Turístic.

 

Compartir en redes sociales