Onada de calor Inusual Assota la Comunitat Valenciana amb Temperatures que Superen els 28 Graus

Dos personas disfrutan de un helado junto a una fuente. EFE/Ana Escobar/Archivo

La Comunitat Valenciana està experimentant una onada de calor inusualment intensa per a esta època de l’any, amb temperatures diürnes i nocturnes significativament més altes del normal. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat que diverses localitats han registrat temperatures màximes que han superat els 28 graus Celsius.

Les temperatures nocturnes en observatoris litorals han rondat els 20 graus, mentre que durant el dia, Elx ha registrat 28,4 graus; Xàbia, 28,2 graus; Sagunt, 28,1 graus; i Benidorm, 28 graus. Altres localitats no s’han quedat arrere, amb Alacant aconseguint els 27,7 graus; Castelló de la Plana, 27,1 graus; i València, 26,4 graus. Miramar ha registrat 26,3 graus; Llíria, 25 graus; i Xàtiva, 24,9 graus.

L’Aemet ha qualificat estes temperatures com «molt anòmales» per a la data actual, destacant que no hi ha precedents d’un episodi càlid com este en una etapa tan avançada de l’any en la Comunitat Valenciana. L’anomalia mitjana de la temperatura ha sigut de +6,3 graus, i tant de dia com de nit, les temperatures han sigut entre 6 i 7 graus més altes de l’habitual.

Esta tendència s’ha mantingut amb la nit més càlida de l’episodi ocorrent recentment. Encara que s’espera un lleuger descens, les temperatures continuaran sent superiors al normal per a esta època. A més, s’anticipa que el dimarts siga el dia més càlid, amb possibles registres de fins a 30 graus, i no s’esperen precipitacions durant tota la setmana, prolongant este inusual episodi de calor.

Compartir en redes sociales