Mor el Periodista i Escriptor Fernando Delgado als 77 anys

Aqueest diumenge, a l’edat de 77 anys, va morir el reconegut periodista i escriptor Fernando Delgado, segons han confirmat fonts pròximes a ell a l’agència EFE.

Nascut l’1 de febrer de 1947 a Santa Cruz de Tenerife, Delgado va estudiar Filosofia i Lletres, obtenint la seua llicenciatura en Periodisme per la Universitat Complutense de Madrid en 1979. Als 24 anys, es va traslladar a Madrid, ciutat on va desenvolupar la major part de la seua carrera professional.

Fa aproximadament tres dècades, va decidir establir-se a la casa del Carmen, en el municipi valencià de Faura, on finalment va morir este diumenge.

Amb una extensa trajectòria en premsa, ràdio i televisió, Fernando Delgado va combinar la seua carrera amb l’escriptura i la participació en política. La seua obra «La mirada de l’altre» li va valdre el Premi Planeta, mentres que «Els seus ulls en mi» li va atorgar el Premi Azorin de novel·la. A més, va rebre l’Ondas Nacional de Televisió i una Antena d’Or per la seua destacada labor al capdavant del Telenotícies.

Al març de 2015, incursionó en la política com el número dos en la llista autonòmica del PSPV-PSOE per València, presentant-se com a candidat independent.

 

 

Compartir en redes sociales