Mobilització en Defensa de l’Educació Pública: Preparatius per a la Vaga del 23 de Maig

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic ha posat en marxa les mobilitzacions de cara a la vaga del 23 de maig, començant amb una concentració aquest dijous en els centres escolars i una altra programada per al dia 16, al costat d’una convocatòria davant Les Corts Valencianes.

Les accions planificades inclouen una concentració el dia 16 en els centres escolars durant l’esbarjo, portant cartells de la convocatòria de vaga per a recolzar l’escola pública i denunciar les polítiques de retallades i districte únic, així com una altra concentració aquest mateix dia enfront del parlament valencià per a protestar per les retallades a les escoles oficials d’idiomes.

A més, el 15 de maig es realitzaran assemblees informatives sobre la vaga a Gandia, València, Castelló i Alacant per a la comunitat educativa.

El dia clau, el 23 de maig, es duran a terme concentracions al matí a Elx, Alacant, València i Castelló, seguides de manifestacions a la tarda en les tres capitals de província. Aquestes accions tenen com a objectiu exigir millors condicions laborals per als professors, la continuació del Pla Edificant d’infraestructures educatives, la defensa del valencià en l’ensenyament i l’eliminació del districte únic.

Rubén Pacheco, portaveu de la plataforma, ha destacat la necessitat d’increments retributius per als professors i mesures per a atendre la seva salut laboral. A més, han presentat un manifest en el qual s’oposen a la nova llei de Llibertat Educativa per considerar que agreuja la situació del bilingüisme asimètric a la regió.

La plataforma també critica el districte únic i les retallades a les Escoles Oficials d’Idiomes, mentre que diversos representants sindicals han expressat la seva preocupació per les mesures que afecten l’educació pública.

Compartir en redes sociales