Debat en la CRUE sobre les Acampades Universitàries per Gaza

Aquest dijous, la Junta Rectora de la Conferència de Rectors (CRUE) abordarà el debat suscitat per les acampades d’estudiants universitaris que exigeixen un alt al foc a Gaza, i s’espera un pronunciament sobre aquest tema. Aquesta mobilització, inspirada en les universitats estatunidenques, va començar en la facultat de Filosofia de la Universitat de València i s’ha estès a diversos campus de tot el país.

Les protestes, que ja porten onze dies a la Universitat de València, han aconseguit també a campus de Barcelona, País Basc, Navarra, Sevilla, Granada, Madrid i Alacant, i es preveu que continuïn expandint-se. Per exemple, aquest dijous els estudiants de Màlaga planegen iniciar la seva acampada a la Biblioteca General de la Universitat, mentre que a Cantàbria es convoca a una assemblea oberta sota els lemes «Parem el genocidi en Palestina!» i «Palestina lliure!».

Els manifestants acusen a Israel de ser «genocida», exigeixen el cessament del seu atac sobre Gaza i reclamen la fi de les relacions diplomàtiques, comercials i culturals amb aquest país. A més, alguns com els estudiants de València demanen a les seves universitats que posin fi als convenis i col·laboracions amb institucions acadèmiques israelianes i reconeguin a l’Estat palestí.

Davant aquestes demandes, algunes universitats ja estan prenent mesures. Per exemple, el claustre de la Universitat de Barcelona (UB) va aprovar aquest dimecres per majoria una moció per a trencar relacions acadèmiques amb Israel, mentre que la Universitat de Granada pretén abordar aquesta qüestió en el seu Consell de Govern.

Amb aquestes reivindicacions sobre la taula, la Junta Rectora de la CRUE es reunirà avui per a buscar un pronunciament comú, segons va informar recentment en un comunicat de premsa.

Compartir en redes sociales