Solidaritat Persistent: Quinze Dies d’Acampada per Palestina a la Universitat de València

L’Acampada per Palestina, iniciada el 29 d’abril a la Universitat de València, celebra el seu quinzè dia amb una notable participació i el suport continu de la comunitat. Durant aquest temps, s’han dut a terme dues assemblees diàries que han congregat a més d’un centenar de persones, evidenciant l’interès i la solidaritat cap a la causa palestina i la seva lluita.

El compromís del poble valencià es fa patent, amb nombroses mostres de suport i una constant afluència de persones interessades a contribuir i conèixer de prop la situació dels participants en l’acampada. Entre 40 i 50 persones, en torns rotatius, romanen dia i nit als jardins i el vestíbul de la Facultat de Filosofia, segons va assenyalar Esther Monge, una de les integrants de l’acampada, en declaracions a EFE.

A més de les assemblees, l’acampada organitza activitats diàries per a difondre la causa palestina i la seva cultura, com a xerrades informatives sobre la història de Palestina, esdeveniments culturals i tallers de dansa dakbe, un ball popular del Llevant mediterrani.

En aquesta jornada, s’oferirà un taller de tatuatges d’henna, i durant la setmana es durà a terme una xerrada per a informar sobre la demanda sud-africana davant el Tribunal de Justícia en relació amb Palestina i en contra del govern d’Israel.

Els participants actius en l’acampada provenen de la Universitat de València, la Universitat Politècnica, així com d’exalumnes que desitgen recolzar la causa. Amb al voltant de trenta tendes de campanya, mantenen una vaga indefinida, adaptant-se dia a dia a les necessitats d’aliments i altres recursos per a romandre en la universitat.

Compartir en redes sociales