Millora l’Evolució de l’Incendi a Tàrbena

L’incendi forestal que es va iniciar diumenge passat a Tàrbena (Alacant) mostra aquest dimarts una evolució positiva després d’una nit en la qual els equips terrestres van poder treballar i ja no s’observen flames en el perímetre.

D’acord amb Emergències de la Generalitat, s’espera que els mitjans aeris se sumin a partir de les vuit del matí. Entre els recursos terrestres desplegats es troben sis dotacions del Consorci de Bombers d’Alacant, sis unitats de Bombers Forestals de la Generalitat i sis autobombes, a més d’efectius de la Unitat Militar d’Emergències.

L’incendi ha consumit unes 640 hectàrees i ha provocat el desallotjament de 182 persones, en la seva majoria residents estrangers. Entre ells, 100 han estat desallotjats d’habitatges dispersos en el terme municipal de Tàrbena, 80 de Parcent i 2 de Xalò. Els danys materials encara estan sent avaluats.

El dilluns al migdia, un pare i el seu fill van ser detinguts i després posats en llibertat en relació amb l’origen del foc, que segons totes les evidències va ser provocat per una crema controlada de rostolls agrícoles.

Compartir en redes sociales