Més de 15,000 viatgers afectats per incidència en la línia ferroviària València-Madrid

GRAFCVA4859. VALENCIA, 24/07/2023.- Vista general de la estación de Joaquín Sorolla cuando la empres pública Adif ha anunciado una investigación sobre la avería que ha mantenido más de 24 horas interrumpida la circulación en las líneas de alta velocidad desde València, recuperada este lunes tras finalizar la evacuación de agua en el túnel de San Isidro, un incidente que afectó el domingo a casi 12.000 viajeros. EFE/Ana Escobar

Una incidència inesperada ocorreguda aquest diumenge durant la jornada electoral va provocar la suspensió de la circulació de trens en la línia ferroviària d’alta velocitat que connecta València amb Madrid i altres destins. Segons les dades proporcionades per les companyies Renfe, Ouigo i Iryo a EFE, un total de 15,300 viatgers es van veure afectats per aquest infortunat incident.

L’avaria, que va deixar fora de servei la línia d’alta velocitat, va ser causada per una inundació després d’un incendi en una arqueta en el pou de bombes del túnel d’accés a l’Estació Joaquín Sorolla de València, segons va informar Adif, entitat responsable de la infraestructura ferroviària.

La situació va portar a la suspensió dels serveis d’alta velocitat durant tot el diumenge, generant inconvenients per als passatgers que tenien plans de viatge en aquesta ruta.

D’acord amb les dades actualitzades proporcionades per Renfe, més de 8,500 viatgers es van veure afectats per la suspensió dels seus serveis d’alta velocitat. La companyia va treballar àrduament per a reubicar a aquests passatgers en altres mitjans de transport, com a trens de via convencional, trens llançadora o autobusos. En molts casos, aquests mitjans alternatius van connectar amb altres trams de la via d’alta velocitat que encara estaven operatius, com Requena i Albacete, des d’on van eixir els últims trens amb passatgers afectats abans de les 23 hores del diumenge.

Per part seua, Ouigo, la companyia de trens d’alta velocitat de baix cost, va tindre més de 4,000 passatgers afectats a causa de la cancel·lació de tots els seus serveis del diumenge. L’empresa va optar per reembossar el 100% del bitllet als viatgers afectats i els va proporcionar una compensació addicional del 200% per a ajudar-los a buscar altres alternatives de transport.

Quant als passatgers d’Iryo, van anar 2,800 els afectats, i l’empresa va reubicar a 645 d’ells. Un total de 495 viatgers van ser traslladats en autobusos, mentre que altres 150 van ser traslladats a Alacant en trens de Mitjana distància, des d’on van poder prendre un tren d’alta velocitat que els connectara amb Madrid.

La línia ferroviària d’alta velocitat va ser restablida durant la matinada del dilluns una vegada que es va esmenar l’avaria. Adif ha assegurat que investigarà les causes de l’incident per a evitar futures incidències similars.

 

 

Compartir en redes sociales