Marcià Gómez Solicita Reunió del CISNS per a Abordar l’Escassetat de Professionals Sanitaris

El conseller de Sanidad, Marciano Gómez. Archivo/EFE/Ana Escobar

El conseller de Sanitat, Marcià Gómez, ha fet un anomenat urgent a la ministra de Sanitat, Mónica García, per a convocar una reunió exclusiva del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) centrada en la creixent crisi de falta de professionals sanitaris en la sanitat pública espanyola. Gómez va expressar aquesta preocupació durant la seva participació per videoconferència en la recent reunió del CISNS, liderada per la nova ministra de Sanitat.

Gómez va descriure la situació com a crítica, assenyalant que aquesta escassetat de personal sanitari és un problema comú en tots els serveis de salut autonòmics del país. En la seva intervenció, el conseller va destacar l’adhesió de la Conselleria de Sanitat al Manifest de Consellers de Sanitat. Aquest document, enviat al Ministeri per les conselleries de Sanitat de Galícia i el País Basc al juliol de 2022, demana mesures urgents per a l’Atenció Primària, una àrea especialment afectada per la falta d’especialistes.

El manifest, segons Gómez, és encara més rellevant avui a causa de l’agreujament de la situació. Entre les mesures proposades s’inclouen garantir que el sistema d’elecció de places MIR no deixi places vacants, crear l’especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències i augmentar en aproximadament 1.000 les places anuals de formació mèdica especialitzada en Medicina Familiar i Comunitària.

Marcià Gómez va emfatitzar la importància d’abordar l’escassetat de personal mèdic com l’únic tema de discussió en una pròxima reunió del Consell Interterritorial, subratllant la urgència de trobar solucions efectives a aquest desafiament que enfronta la sanitat pública a Espanya.

Compartir en redes sociales