Marató València Suspèn Contractacions amb CELAD Davant Recerques per Irregularitats en Antidopatge

En un recent comunicat, els organitzadors de la Marató València Trinidad Alfonso i Mitja Marató València Trinidad Alfonso Zurich han anunciat la suspensió de noves contractacions de tests antidopatge amb l’Agència Antidopatge Espanyola (VIGILEU). Aquesta decisió es pren a l’espera d’esclariments en les recerques sobre presumptes irregularitats actualment en curs tant per l’Agència Mundial Antidopatge (WADA) com per la Fiscalia General de l’Estat.

«Ens abstindrem de realitzar noves contractacions amb CELAD fins que s’esclareixin amb total claredat les recerques sobre presumptes irregularitats que estan sent dutes a terme tant per WADA com per la Fiscalia General de l’Estat, instigades pel Consell Superior d’Esports (CSD)», van expressar els organitzadors.

Juan Manuel Botella, director general de tots dos esdeveniments, ha destacat la preocupació per la confiança minvada en la VIGILEU, fins ara un òrgan de confiança en la lluita antidopatge. «La gravetat de la situació, reconeguda pel mateix president del CSD, ens obliga a actuar i a no romandre indiferents», va afirmar Botella.

L’organització de tots dos esdeveniments, reconeguts pel seu rigor i exemplaritat en la lluita contra el dopatge, cerca mantenir la integritat de les seves competicions. Per això, han decidit encomanar la realització de controls antidopatge a equips de la Athletics Integrity Unit (AIU) per a garantir la imparcialitat i el rigor necessari.

Botella ha emfatitzat el ferm compromís de València en la identificació i exclusió d’atletes que infringeixen les normes antidopatge, recordant que la ciutat ha estat pionera a implementar mesures proactives en aquest àmbit. «El nostre compromís en la lluita contra el dopatge és absolut i continuarem treballant sense descans per a garantir la neteja en les nostres carreres», va assegurar.

La Marató i Mitja Marató València, que destinen anualment una suma considerable per a controls antidopatge i el condicionament d’espais per a la seva correcta realització, també contribueixen econòmicament a programes de la World Athletics destinats a controls de passaport biològic.

«Esperem que aquesta situació ressalti la necessitat d’un organisme antidopatge espanyol més robust, transparent i equipat per a lluitar contra la corrupció en l’esport», va concloure Botella, reafirmant el compromís de València en la promoció d’un esport net i just.

Compartir en redes sociales