L’IPC en Alça: Encariment Energètic Impulsa la Inflació en la Comunitat Valenciana 

Al març, l’índex de preus de consum (IPC) en la Comunitat Valenciana va repuntar al 3,3%, mentre que a nivell nacional va aconseguir el 3,2% interanual, augmentant quatre dècimes respecte al mes anterior. Aquest increment s’atribueix principalment a l’encariment de l’electricitat, mentre que la inflació dels aliments va disminuir al 4,3%, la taxa més baixa en més de dos anys.

En la Comunitat Valenciana, els grups que més es van encarir en termes interanuals van ser aliments i begudes no alcohòliques (3,8%), vestit i calçat (3,7%), i hotels, cafès i restaurants (5,4%). Li segueixen transport (3,1%), oci i cultura (3,4%), i altres (3,1%).

L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha confirmat les dades d’inflació, atribuint el repunt a l’augment del preu de l’electricitat, impulsat per l’augment de l’IVA del rebut de la llum del 10% al 21% al març.

La taxa d’inflació subjacent, que exclou energia i aliments no elaborats, es va situar en el 3,3% interanual al març, dues dècimes menys que el mes anterior.

L’encariment de l’electricitat va impulsar el grup d’habitatge, amb un augment del 4,2% interanual, i el d’oci i cultura, que va augmentar un punt, principalment per l’augment dels paquets turístics.

D’altra banda, el grup d’aliments i begudes no alcohòliques va tenir una influència negativa, amb una disminució d’un punt respecte a febrer, degut principalment a la baixada dels preus de llegums, hortalisses i altres productes alimentosos en comparació amb el mateix mes de l’any anterior, a més d’un menor augment en els preus de la carn.

Compartir en redes sociales