Les Corts Valencianes Avanza cap a l’Abolició de la Prostitució amb el Suport a Propostes del PSPV-PSOE

-El presidente Mazón (d) y su vicepresidente, Vicente Barrera (c) entre otros, en una de las votaciones durante un Pleno de Les Corts Valencianes. Archivo/EFE/ Kai Forsterling

El ple de Les Corts Valencianes, en una sessió crucial este dijous, recolzarà la tramitació de dues proposicions de llei presentades pel PSPV-PSOE, orientades a l’abolició de la prostitució. Este pas permetrà als grups parlamentaris presentar esmenes i millorar el contingut d’estes propostes legislatives.

Els quatre grups parlamentaris de Les Corts han expressat la seua intenció de votar a favor d’estes propostes socialistes, que busquen modificar les lleis autonòmiques d’espectacles i de carreteres. L’objectiu és implementar sancions per infracció greu tant als establiments que permeten la prostitució com als qui utilitzen eixos serveis.

Estes dues propostes, debatudes en l’últim ple de la legislatura anterior sense èxit degut a discrepàncies en el mètode de tramitació, ara s’obrin camí per a un debat més ampli i detallat.

Gabriela Bravo, diputada socialista, ha defensat estes reformes no sols com un mitjà per a imposar sancions i multes, sinó com una eina perquè els poders públics protegisquen efectivament les víctimes i defensen la dignitat i drets de les dones. Segons Bravo, les propostes permetran atacar la demanda de la prostitució, incrementar el control sobre els establiments dedicats a l’explotació sexual i assegurar una atenció integral a totes les dones afectades.

D’altra banda, Verónica Marcos, diputada del PP, ha criticat les propostes per considerar-les insuficients i ha acusat a Bravo de buscar protagonisme en la lluita feminista. Segons Marcos, és necessària una llei integral que aborde d’arrel la problemàtica del tràfic de persones.

José María Llanos, diputat de Vox, ha expressat la seua oposició a la prostitució i el seu suport a mesures beneficioses per a la ciutadania. Verònica Ruiz, de Compromís, ha votat també a favor de la tramitació de les proposicions de llei, destacant la importància de polítiques públiques integrals i coordinades per a abordar les causes estructurals de l’explotació sexual.

L’avanç en Les Corts cap a l’abolició de la prostitució reflecteix un compromís amb la protecció de les dones i la lluita contra l’explotació sexual, en un esforç conjunt dels diferents grups polítics.

Compartir en redes sociales