L’EMT de València Aprova Tarifes per a 2024 i Estableix un Pressupost Històric

Imagen de archivo de un autobús de la Empresa Municipal de Transportes (EMT) llegando a una parada de València. EFE/Manuel Bruque

L’Empresa Municipal de Transports de València (EMT) ha aprovat les tarifes per a l’any 2024, que es mantindran sense canvis respecte a l’any actual, a l’espera d’una decisió del Govern central sobre la possible extensió de les actuals bonificacions per al sector del transport, que reduirien els costos en un 50%, com ha sigut el cas en els últims mesos.

El Consell d’Administració de l’EMT va arribar a este acord durant la seua reunió del dimecres, en la qual també es va aprovar un pressupost de 151,8 milions d’euros per a l’any vinent, el més gran en la història de l’empresa, segons fonts municipals.

A més, es va aprovar una partida addicional de 42,5 milions destinada a inversions en el mateix període, la qual cosa permetrà a la companyia completar projectes europeus com Next Generation i continuar avançant en la renovació de la flota i l’electrificació de les cotxeres, dues iniciatives de gran rellevància.

L’augment pressupostari ha sigut possible gràcies a l’increment en l’aportació inicial de l’Ajuntament, que va passar de 76,4 milions en l’últim any de la legislatura anterior als 86,4 milions del pressupost actual, a més de 3 milions addicionals destinats a accelerar les inversions.

Amb esta assignació, l’objectiu és enfortir a l’Empresa Municipal de Transports perquè continue creixent de manera sòlida i es convertisca en un referent líder en mobilitat pública i sostenible a València.

Dels 151,8 milions pressupostats per al funcionament habitual de l’empresa, 86,4 milions provenen de l’Ajuntament, mentre que els 48,9 milions restants es generen a partir dels ingressos dels usuaris, als quals se sumen altres 16,5 milions provinents de diverses fonts, com la publicitat.

Compartir en redes sociales