L’alcalde de la Pobla de Vallbona lidera esforços per a avançar en projecte de la bassa de laminació a San Antonio de Benagéber

L’alcalde de la Pobla de Vallbona, Abel Martí, s’ha reunit amb la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, amb l’objectiu d’impulsar el projecte de la bassa de laminació en la localitat veïna de San Antonio de Benagéber perquè es convertisca en una realitat al més prompte possible.

La nova infraestructura ajudarà a mitigar problemes d’inundacions en habitatges de la Pobla de Vallbona i San Antonio de Benagéber, amb una capacitat de fins a 36,500 metres cúbics d’aigua i connectada a quatre col·lectors pluvials que recolliran l’aigua, alleujant els habituals problemes d’acumulació d’aigua en les àrees afectades.

«La visita respon a la intenció de la Pobla de Vallbona que aquest projecte, vital per a satisfer les necessitats dels veïns de diverses urbanitzacions del nostre municipi, reba l’impuls que necessita per a convertir-se en una realitat al més prompte possible i deixar arrere els problemes recurrents d’inundacions en aquestes zones», va afirmar Abel Martí després de la reunió. L’alcalde de sa Pobla va agrair «la gran disposició de la consellera per a impulsar el projecte i oferir una solució a les persones que esperen una resposta al seu problema».

La necessitat d’avançar en aquesta nova obra va ser el motiu que va portar a Abel Martí a sol·licitar aquesta reunió, en la qual també va ser present, a més de Pradas i Martí, la directora general d’aigües, Sabina-Goretti Galindo. «Fa poques setmanes vam estar dialogant amb l’ajuntament de Sant Antonio, del qual estem pendents perquè culmine la seua part perquè la Generalitat puga iniciar l’obra», va recordar Martí, assegurant que «en les dues reunions eixim convençuts que totes les parts estem d’acord que el projecte és de vital importància i que avançarà, per la qual cosa ja estem treballant perquè es duga a terme».

A més de la bassa de laminació, el projecte comptava amb quatre col·lectors pluvials, que s’espera que augmenten amb futures modificacions, que recolliran l’aigua de més de 2,5 milions de metres quadrats corresponents a tres termes municipals als quals donarà cobertura. A més, la bassa comptarà amb tres bombes d’extracció amb capacitat per a desguassar-la en un termini de 24 hores. Amb això es generarà una infraestructura eficaç que oferirà solucions a milers de veïns que cada any pateixen les conseqüències de les inundacions a causa de les pluges.

Compartir en redes sociales