La transformació de la Finca de CNS: De punt negre a renovació urbana a La Pobla de Vallbona

Dos mesos després que les primeres màquines iniciessin els treballs de demolició de la Finca de CNS, situada en l’avinguda Colón de La Pobla de Vallbona, les labors entren en la seva fase final per a acomiadar-se d’aquest punt negre urbanístic que durant anys ha marcat la quotidianitat dels qui transitaven per aquest cèntric carrer del municipi.

En un lapse d’aproximadament tres setmanes, la finca haurà cedit definitivament el seu lloc a un solar. Prèviament, es va dur a terme una fase de desenrunament de l’interior de l’edifici, seguida per les tasques de demolició selectiva mitjançant robots, moment en el qual les últimes plantes de la finca, una de les més altes de La Pobla de Vallbona, van anar desapareixent gradualment. El canvi ja era visible per als transeünts abans de l’inici de les Falles, moment en què la segona fase va concloure amb l’arribada d’una màquina de 26 metres d’altura, que va realitzar la demolició mecànica derrocant gran part de l’edifici en tan sols tres dies.

Gràcies a aquests treballs, a penes queden restes de la finca en la parcel·la, a més dels fonaments. Els materials no petris van ser eliminats prèviament per a reduir riscos i facilitar les labors dels operaris i màquines. Ara arriba el torn del desenrunament, retirant les restes amb camions cap a altres parcel·les municipals. A partir del 25 de març, s’instal·larà en aquestes parcel·les una trituradora, que processarà aquests enderrocs per a la seva reutilització en el municipi, principalment per a farciments i anivellaments en obres de l’ajuntament.

Una vegada retirats la majoria dels enderrocs, es procedirà a picar els fonaments que encara no hagin estat enderrocats, i s’anivellarà el solar a cota zero. També s’estudiarà el possible tancament de la zona i s’instal·laran proteccions en els mitgers per a evitar l’entrada d’aigua. Aquestes últimes actuacions marcaran la fi de l’era de la finca de CNS, que passarà a formar part de la història urbana del municipi.

Compartir en redes sociales