La Pobla de Vallbona plantarà 51 arbres per a compensar els 637.965 quilos de diòxid de carboni que suposaran les obres de millora en la Ciutat Esportiva

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona aplicarà paràmetres ambientals en l’execució del projecte de les obres de construcció de les pistes poliesportives cobertes en l’actual Ciutat Esportiva de la localitat. D’aquesta manera, es plantaran fins a un total de 51 arbres, de l’espècie alzina, al llarg dels pròxims mesos per a compensar les emissions de diòxid de carboni (CO₂) que es generaran en tot el procés, tant en el procés de construcció de les citades obres sí com dels materials que s’empraran per a dur-lo a terme.

El plec de condicions preveu que el consum de CO₂ de l’edifici de nova construcció, així com els materials que s’utilitzaran en el mateix suposen un total de 637.965 quilos, desglossats en 28.070 quilos en el procés de construcció, més altres 609.875 quilos en els materials emprats.

El projecte esmicola el procés que se seguirà per a compensar aquestes emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera, de manera que l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona obligarà a compensar amb mesures concretes la petjada de carboni en les obres previstes.

D’aquesta manera, es plantaran fins a un total de 51 arbres de l’espècie Querqus ilex (alzina), amb un calibre d’entre 12 i 16 centímetres en la base del tronc i amb una altura mínima de 2’50 metres, tal com consta en el plec de condicions elaborat per a l’encàrrec i execució del projecte.

La ubicació de la plantació es consensuarà amb els tècnics municipals responsables de la supervisió del contracte. El subministrament, plantació i primer reg seran a càrrec de l’empresa constructora adjudicatària de les obres, tot sota la supervisió de l’empresa que, actualment, té encarregades les labors de jardineria a l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona.

Les obres previstes en la Ciutat Esportiva ocupen una superfície construïdes de 2.075 metres quadrats i suposen un pressupost d’execució de 679.865 euros en total i una duració de 6 mesos com a màxim per a dur a terme les obres de millora en la Ciutat Esportiva municipal de la Pobla de Vallbona. Les obres permetran crear nous espais per a donar cabuda a les actuals necessitats enfocades a la pràctica esportiva com el futbol sala, bàsquet, patinatge o gimnàstica rítmica, de tal forma que es puguen alliberar ús de l’actual pavelló esportiu.

La candidata del PSPV-PSOE a l’alcaldia de la Pobla de Vallbona, Noemí Morales, ha recalcat “el compromís de l’actual equip de govern del qual forma part el grup socialista per lluitar contra el canvi climàtic a través de mesures concretes que alleugen la petjada de carboni, tant en el material que s’utilitzarà en les obres com en la pròpia execució d’aquestes, per això, és molt important continuar en aquesta línia d’implantar polítiques basades en la sostenibilitat i el respecte cap al nostre medi ambient com a fórmules essencials per a conformar un entorn més saludable”.

Compartir en redes sociales