La Pobla de Vallbona Inicia el Procés per a Declarar les Festes de Sant Sebastià com a Festa d’Interès Turístic

L’1 de febrer de 2024, l’alcalde de La Pobla de Vallbona, Abel Martí, i la Secretària Autonòmica de Turisme, Cristina Moreno, es van reunir aquesta setmana per a donar inici al procés que busca declarar les festivitats patronals de Sant Sebastià com a Festa d’Interès Turístic. Aquestes celebracions, que es duen a terme cada 20 i 21 de gener, són un vibrant homenatge a Sant Sebastià i es distingeixen per les seves solemnes processons, l’encant de la música de cornetes i tambors, i l’espectacle de pólvora que il·lumina la localitat.

Durant aquests dies, l’ermita de Sant Sebastià es converteix en el cor de la celebració, on la comunitat s’uneix entorn de tradicions com la mascletà correguda i les «salvis» disparades en honor al màrtir, reflectint la rica història i la identitat cultural de La Pobla de Vallbona. Enguany, en reconeixement a la condició militar de Sant Sebastià, es van llançar més de 5.000 salvis, destacant la singularitat i la importància d’aquestes festivitats.

La iniciativa d’obtenir la distinció de Festa d’Interès Turístic no sols ressalta el valor cultural de La Pobla de Vallbona, sinó que també pretén atreure a visitants i turistes, brindant-los l’oportunitat de submergir-se en les tradicions locals i fomentar el turisme a la regió. “Aquest pas endavant reforça el compromís de l’ajuntament a preservar i promocionar el llegat històric de les festivitats de Sant Sebastià”, va afirmar l’alcalde Abel Martí, subratllant l’esforç per mantenir vives les tradicions que defineixen l’essència de la comunitat.

Compartir en redes sociales