La Pobla de Vallbona Implementarà una Renovació Sostenible del seu Enllumenat Públic

La Pobla de Vallbona s’embarca en un ambiciós projecte de modernització del seu sistema d’enllumenat públic, gràcies a una subvenció d’eficiència i estalvi energètic en sistemes d’enllumenat públic exterior promoguda per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE). Aquest projecte, que es materialitzarà mitjançant un préstec bonificat de 156.849,78 euros atorgat per aquesta institució, inclou una subvenció a fons perdut de 78.424,89 euros.

La renovació impactarà positivament en el nucli urbà, amb l’actualització de més de 600 lluminàries en diversos carrers clau del municipi. Les vies que es beneficiaran d’aquesta millora inclouen els carrers Guillermo Roch, Parc, San José, Corts Valencianes, Senyera, Poeta Llorente i altres àrees de la localitat. Aquests carrers han estat seleccionades per complir amb els requisits específics establerts per a la concessió de la subvenció.

Aquesta iniciativa no sols implica un canvi tecnològic, sinó també un pas endavant cap a la sostenibilitat. S’estima que el nou sistema d’il·luminació permetrà un estalvi energètic de 271,386 kWh a l’any, la qual cosa representa una impressionant reducció del 75% en el consum d’energia en comparació amb les lluminàries antigues. A més, aquest projecte contribuirà significativament a la protecció del medi ambient, evitant l’emissió de 138,39 tones de CO₂ a l’atmosfera.

Amb aquesta acció, La Pobla de Vallbona no sols millora la qualitat i eficiència del seu enllumenat públic, sinó que també reforça el seu compromís amb el medi ambient i el desenvolupament sostenible, marcant un exemple a seguir en la gestió de recursos i la conservació energètica.

Compartir en redes sociales