La Pobla de Vallbona Aprova un Pressupost Ambiciós per a 2024 Centrat en Millores Urbanístiques i Serveis Públics

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona, sota la direcció del secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha aprovat els pressupostos per a l’any 2024 en una sessió extraordinària, gràcies al suport dels grups que conformen el govern municipal. El nou pressupost ascendeix a 32.117.807,67 euros, la qual cosa representa un increment del 9,68% en comparació amb l’any anterior.

Esta notable pujada pressupostària s’atribueix, entre altres factors, a l’eficient gestió de fons provinents de la Generalitat Valenciana, destinats a importants projectes d’infraestructura com el Centre de Dia de la Rascanya, un nou menjador i gimnàs en el CEIP Lluís Vives, i l’inici de la construcció del segon institut del municipi.

José María Romero, regidor d’Hisenda, va destacar en la seua presentació que els nous pressupostos són realistes i equilibrats, enfocats a satisfer les necessitats dels ciutadans sense unflar partides ni enganyar el veïnat. Romero va emfatitzar la transparència i veracitat d’estos pressupostos, elaborats amb criteris tècnics i un estudi detallat per àrees.

Les inversions previstes per a 2024 inclouen la demolició de la coneguda finca de La Cens i la creació del nou parc municipal Benjamín March Cervera. Estes accions busquen revitalitzar el nucli urbà del municipi, proporcionant un espai més modern en el cor del poble i eliminant un punt negre urbanístic que ha sigut problemàtic durant anys.

Les urbanitzacions de la Pobla de Vallbona rebran diverses millores com a part del pressupost. Entre elles, s’inclouen la millora de la il·luminació en Vista Calderona i treballs en les voreres en La Rascanya, així com obres de formigonada en les zones de Maquiva i Lloma Llarga.

El pressupost de 2024 també contempla increments en àrees com la seguretat pública, que aconseguirà els 2.719.682,11 euros, i en aplicacions informàtiques, la partida de les quals augmentarà a 180.000 euros. Això amb l’objectiu de millorar els sistemes municipals i facilitar la vida dels ciutadans. A més, s’ha incrementat el pressupost en l’inventari municipal per a accelerar les labors d’inventariat encara pendents.

En total, les inversions en recursos propis arribaran a 1.136.940,58 euros, malgrat l’augment en el pagament d’interessos que enfrontarà l’Ajuntament degut a crèdits sol·licitats en anys anteriors. L’alcalde Abel Martí va afirmar que estos pressupostos representen un canvi cap a un model de govern diferent i estan ajustats a la realitat actual del municipi. Va destacar projectes clau que es faran realitat en 2024, millorant significativament la qualitat de vida a la Pobla de Vallbona.

Compartir en redes sociales