La demolició d’un edifici en ruïnes a la Pobla de Vallbona dona pas a un nou projecte urbà

A la Pobla de Vallbona, l’edifici situat en el número 78 de l’Avinguda Colón ha sigut motiu de conflicte urbanístic i una preocupació visual en el municipi durant diversos anys. Després de ser desallotjada i apuntalada, la propietat ha sigut declarada en ruïna legal pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJ), la qual cosa representa un pas avant per a canviar la imatge d’una dels principals carrers de sa Pobla.

La sala contenciosa administrativa del TSJ ha reconegut la propietat com una ruïna econòmica. Després dels informes pericials designats pel tribunal, l’única opció és la demolició de l’edifici, ja que «excedeix el cost total de les obres de reparació de l’edifici preexistent més enllà del límit normal del deure de la seua conservació». Per tant, la rehabilitació resulta inviable i l’única alternativa és mantindre l’estat actual, la qual cosa queda completament descartat.

Gràcies a la decisió del tribunal, este conflicte que ha perdurat durant anys està entrant en les seues etapes finals. Per tant, l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona iniciarà el procés de contractació de demolició de l’edifici de manera urgent, com el va confirmar Abel Martí, alcalde de la Pobla de Vallbona. Martí va afirmar que «este és un pas avant perquè l’Avinguda Colón deixe de tindre un punt fosc, tant en el visual com pel que fa a la seguretat».

Martí també va expressar que «ja estem treballant per a crear un projecte emocionant que estarà situat en el lloc on es troba actualment l’edifici, en l’Avinguda Colón, 78, de manera que un espai que actualment és una font d’inseguretat i ha sigut un punt problemàtic en una de les nostres principals vies passe a ser atractiu, tant en termes arquitectònics com en els serveis que es brinden a la comunitat des d’ací».

Amb esta sentència, l’Ajuntament de sa Pobla té llum verda per a la demolició i per a llançar un nou projecte que proporcione al municipi un edifici útil per als seus residents, cosa que significa que es tanca un capítol per a reemplaçar un edifici apuntalat i perillós amb una estructura segura i estèticament agradable en l’Avinguda Colón

Compartir en redes sociales