La Comunitat Valenciana lidera la creació d’empreses en el segon trimestre de 2023

Imagen de archivo de un comercio. EFE/Natxo Francés

La Comunitat Valenciana s’ha convertit en l’epicentre de l’emprenedoria a Espanya, liderant la creació d’empreses durant el segon trimestre de l’any. Segons dades proporcionades pel Col·legi de Registradors, la regió va experimentar un increment del 21,7% en comparació amb el mateix període de l’any anterior, la qual cosa representa el doble de la mitjana nacional, que se situa en un 10,2%.

En termes numèrics, es van registrar un total de 3.640 noves empreses en la Comunitat Valenciana, la qual cosa col·loca a la regió en el quart lloc a nivell nacional quant a constitucions empresarials es refereix. Cal destacar que totes les províncies de la Comunitat van experimentar un augment en la creació d’empreses, amb un increment del 19,4% a Alacant, un 4,6% a Castelló i un impressionant 27,2% a València.

Només tres regions superen a la Comunitat Valenciana en termes de constitucions empresarials: Madrid, Catalunya i Andalusia, amb 6.548, 5.824 i 5.453 respectivament. La bretxa amb la cinquena regió en la llista, Balears, és considerable, ja que només va registrar 1.234 noves empreses.

A nivell nacional, es van comptabilitzar un total de 29.592 operacions de constitució d’empreses en el segon trimestre de l’any, amb quinze autonomies experimentant un augment i altres tres en descens.

Quant a les operacions d’ampliació de capital, durant aquest mateix període es van registrar 684 en la Comunitat Valenciana, la qual cosa suposa un increment del 8,3%. Alacant i València van experimentar un creixement en aquesta mena d’operacions, mentre que a Castelló es va observar una lleugera disminució.

D’altra banda, quant als trasllats de seu social, s’observa un saldo negatiu per a la Comunitat Valenciana. Durant el segon trimestre de l’any, un total de 126 empreses van abandonar la regió a la recerca d’altres ubicacions, mentre que 123 empreses van decidir establir-se en la Comunitat. Malgrat això, la regió se situa en el segon lloc a nivell nacional en termes d’empreses rebudes i en el quart lloc quant a empreses perdudes.

Aquestes dades reflecteixen el dinamisme i l’esperit emprenedor de la Comunitat Valenciana, que continua atraient inversions i fomentant el creixement econòmic a través de la creació de noves empreses. S’espera que aquest impuls es mantinga en els pròxims trimestres, enfortint encara més la posició de la regió com a referent empresarial a Espanya.

Compartir en redes sociales