José María Aznar Advierte que una Llei d’Amnistia Posa en Perill el Sistema Constitucional

El expresidente del gobierno José María Aznar durante su participación en las Conferencias Circulares organizadas por el Cámara Business Club, el foro empresarial impulsado por la Cámara de Alicante. EFE/Morell

L’expresident del Govern, José María Aznar, ha expressat a Alacant que la possible aprovació d’una llei d’amnistia tindria un impacte devastador en el sistema constitucional.

Durant una conferència oferida davant el Càmera Business Club, un fòrum empresarial promogut per la Cambra de Comerç local, Aznar ha emfatitzat que una eventual amnistia «no té cabuda en la Constitució» i que seria una «concessió de Sánchez a antics terroristes i separatistes catalans per a mantindre’s en el Govern».

Segons Aznar, esta possible llei «no sols eliminaria les penes, sinó que també esborraria els delictes». Va afegir que seria encara pitjor, ja que «en esborrar els delictes, legitimaria als qui els van cometre».

L’expresident també va recordar que l’amnistia de 1977 va ser un esdeveniment «fundacional» i, per tant, es va excloure de la Constitució posterior. En eixe context, va criticar que el Tribunal Constitucional «no està dissenyat per a ser un poder legislatiu o constituent» i no pot interpretar la Constitució d’una manera que no reflectisca el seu contingut.

José María Aznar va subratllar la situació crítica que viu Espanya a causa de la discussió sobre l’amnistia i la possibilitat d’una consulta sobre l’autodeterminació en algunes comunitats autònomes. També va lamentar que els polítics estiguen enfocats en la immediatesa en lloc d’establir polítiques d’estabilitat i futur.

Quant a la disciplina fiscal, Aznar va argumentar que el desordre en els assumptes interns d’un país es reflecteix en la seua política internacional i pot projectar una imatge negativa davant la Unió Europea i altres nacions occidentals. A més, va expressar la seua preocupació pel fet que els temes econòmics es troben en un segon pla i va esmentar la necessitat de reprendre la disciplina fiscal com una mesura efectiva per al futur.

Compartir en redes sociales