José Luis Ábalos Guarda Silenci Davant Suposades Comissions en Compres de Màscares

L’exministre de Transports i actual diputat per València, José Luis Ábalos, s’ha negat a fer comentaris sobre les presumptes comissions rebudes durant la compra de màscares durant la pandèmia per la seva exasesor, Koldo García. Ábalos considera que es tracta de «filtracions o conjectures» i ha evitat abordar el tema, al·legant que la recerca es troba en una fase de reserva de sumari.

Després de participar en el ple del Congrés dels Diputats, Ábalos va afirmar que no faria declaracions sobre el cas degut a la fase de reserva de sumari. Va assenyalar que, encara que algú pugui tenir accés al sumari, creu que les informacions disponibles són filtracions o conjectures.

La Guàrdia Civil va dur a terme la detenció de Koldo García i altres 20 persones el dimecres, investigant-los com a presumptes membres d’una xarxa que, durant els moments més crítics de la pandèmia, hauria obtingut comissions per adjudicacions fraudulentes de màscares destinades a diverses administracions. Entre les entitats afectades es troben els ministeris de Transports i Interior, així com les comunitats autònomes de Canàries i Balears, entre altres.

Compartir en redes sociales