Jornada de Conservació d’Ocells en La Manguilla, Promoguda per l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona

A closeup shot of beautiful small bird sitting on a wooden stick

Dissabte passat al matí, unes 25 persones es van reunir en el Paratge Natural Municipal La Manguilla, en una activitat impulsada per l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona, per a aprendre sobre la importància dels ocells en el nostre ecosistema. La presidenta de l’associació veïnal de Lloma Llarga I va portar amb si caixes niu que havien construït en un taller fa uns anys, amb el propòsit d’utilitzar-les en La Manguilla per a fomentar la presència dels ocells insectívors, conegudes per ser un mètode altament eficaç de control de plagues.

Es van instal·lar un total de 5 caixes niu en La Manguilla, mentre que els veïns de la urbanització Lloma Llarga s’encarregaran de col·locar la resta, seguint les indicacions i consells de Manu Polo i Pilar Gil, ornitòlegs de la Societat Valenciana d’Ornitologia (SVO) que col·laboren amb l’Ajuntament.

Després d’aprendre com instal·lar les caixes i verificar el bon estat de les més antigues, es va fer un breu descans. Els més joves van tindre l’oportunitat de gaudir d’un taller infantil sobre menjadores per a ocells, impartit per l’empresa ACTIO. Per a finalitzar el matí, els educadors ambientals van realitzar un recorregut explicatiu per tot l’SL-CV-111, la sendera local que travessa tot el Paratge. Durant la caminada, es va observar l’estat dels exemplars d’Estepa de Cartagena plantats fa alguns anys i es van explorar altres espècies que conformen el bosc mediterrani de la Manguilla.

Aquesta activitat marca el tancament de les activitats incloses en els «Dissabtes mediambientals» que s’han dut a terme a La Pobla de Vallbona, gràcies a la subvenció per al foment, promoció i divulgació de la responsabilitat social atorgada per la Diputació de València.

 

 

Compartir en redes sociales