inicien les proves de coneixement de valencià de la JQCV 2023 amb més de 35.000 inscripcions

Examen de la JQCV en Feria València este sábado. EFE/Conselleria de Educación

Les proves sobre coneixement del valencià de la Junta Qualificadora de Coneixements del Valencià (JQCV) corresponents a 2023, per a les quals s’han efectuat més de 35.000 matrícules, han començat este dissabte en diferents punts de la Comunitat Valenciana.

En esta primera jornada s’avaluaran les àrees de comprensió escrita, comprensió oral, d’estructures lingüístiques i d’expressió i interacció escrites, i en una segona jornada que se celebrarà més endavant s’avaluarà l’àrea d’expressió i interacció orals.

A les 9 del matí han començat les proves dels nivells B1 i C1, i a les quatre de la vesprada començaran els exàmens de la resta de nivells: A2, B2 i C2.

L’àrea d’expressió oral s’avaluarà al llarg dels tres dissabtes següents: 21 i 28 d’octubre i 4 de novembre, unes proves orals que podran ser tant al matí com a la vesprada, segons cadascuna de les seus.

Les persones aspirants als certificats oficials hauran de consultar en la pàgina web de la JQCV l’horari de la prova abans que se celebre i verificar les notes obtingudes en les àrees de comprensió escrita, comprensió oral i estructures lingüístiques avaluades en la primera jornada.

Segons ha informat la Conselleria d’Educació, el 50% de les inscripcions corresponen al nivell C1, quasi el 30% al C2 i el 20% restant correspon als nivells B2, B1 i A2.

El primer d’estos tres, el B2, representa només el 12%. Les persones que acrediten un B2 han de ser capaços d’expressar-se, tant de manera oral com escrita, per mitjà de textos clars i detallats, així com defensar un punt de vista amb pros i contres.

Els nivells amb més demanda són el C1 i C2, considerats de caràcter avançat. El primer acredita un domini de la llengua operatiu i eficaç, i el segon es pot considerar un nivell de mestratge, ja que les persones que l’acrediten demostren que, a més d’una alta comprensió, disposen d’una comunicació que va des de l’espontaneïtat fins a la precisió, passant per tots els matisos de la comunicació.

Per províncies, la de València és la que més inscripcions té, el 56%, seguida d’Alacant amb el 26%, i finalment la de Castelló amb el 18% restant. No obstant això, la de Castelló és la que té un percentatge major per als nivells més avançats C1 i C2: quasi un 35% de C2 i el 50% del C1.

 

 

Compartir en redes sociales