Inicia el Judici per Corrupció a València: Zaplana i Catorze Acusats Més en la Banqueta

Aquest dijous, a les 10.30 hores, va donar principi en l’Audiència de València el judici per corrupció, centrat en el presumpte cobrament de comissions il·legals relacionades amb les concessions d’ITV i parcs eòlics en la Comunitat Valenciana. Entre els quinze acusats es troba l’exministre i expresident de la Generalitat, Eduardo Zaplana.

Zaplana va arribar a la Ciutat de Justícia de València a les 9.45 hores, expressant el seu interès per l’inici del judici, encara que va evitar fer comentaris sobre la seva declaració prevista per a aquest dia.

Abans que ell, també van ingressar al recinte altres figures destacades, com l’excap de gabinet de Zaplana quan era president de la Generalitat, Juan Francisco García, i l’expresident de la Generalitat José Luis Olivas, qui va preferir no fer declaracions a la premsa.

L’empresari José Cotino i el col·laborador de Zaplana, Miguel Barceló, també van expressar la seva expectativa per l’inici del procés judicial.

El judici, que va experimentar dos ajornaments previs, va començar amb les discussions preliminars i s’espera que es prolongui durant 40 sessions fins al mes de juny.

Aquesta macrocausa implica quinze persones, inclosos Zaplana i Olives, així com membres de la família de Juan Cotino i diversos empresaris.

L’inici del judici marca una fita després de gairebé sis anys des de la detenció de Zaplana al maig de 2018, qui va romandre a la presó fins a febrer de 2019 a causa d’una malaltia oncològica i després va ser hospitalitzat en La Fe.

Compartir en redes sociales