Incendi Forestal a Cofrentes (València) Estabilitzat pels Bombers i Mitjans Aeris

Imagen del incendio facilitada por los bomberos forestales de la Generalitat.

L’incendi forestal que es va deslligar a Cofrentes, València, ha sigut declarat com estabilitzat a les 2.30 hores d’aquesta matinada, després d’una intensa labor de contenció duta a terme pels bombers forestals de la Generalitat i el suport de mitjans aeris i terrestres.

Durant la nit, cinc unitats de bombers forestals de la Generalitat i quatre autobombes van treballar incansablement en l’àrea afectada. Segons va informar el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat, a les 8 del matí, es van sumar als esforços un avió i un amfibi del Ministeri de Transports, reforçant les labors d’extinció.

L’incendi es va originar a les 18.30 hores del dimarts en una zona coneguda com a barranc de Sácaras. Immediatament, deu mitjans aeris van ser mobilitzats per a combatre les flames, realitzant al voltant de mig centenar de descàrregues. Aquesta acció conjunta va permetre que es considerara favorable l’evolució de l’incendi durant la nit.

Donada la gravetat del sinistre, el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat va activar la situació 1 del Pla Especial contra Incendis Forestals. Aquesta mesura es va prendre davant la possibilitat que les flames pogueren amenaçar seriosament els béns forestals, mentre que la població i altres béns de naturalesa no forestal també podien estar en risc, encara que de manera més lleu.

La ràpida resposta dels equips d’emergència i la cooperació dels mitjans aeris i terrestres han sigut fonamentals per a estabilitzar l’incendi i evitar la seua propagació. Malgrat els desafiaments, l’esforç conjunt ha contribuït a protegir tant l’entorn natural com la seguretat de la població en la zona afectada.

Compartir en redes sociales