Incendi a València té antecedent a Madrid amb materials similars

Un incendi que va consumir un edifici en el barri de Campanar de València guarda similituds amb un succés ocorregut a Madrid en 2020. En aquells dies, un edifici a Chamartín va sofrir un foc que, encara que no va deixar ferits, va destacar per la propagació ràpida a través del revestiment de la façana, compost per materials similars als utilitzats en l’immoble valencià.

L’incendi a Madrid, ocorregut a l’agost de 2020, va involucrar panells d’alumini amb nucli de polietilè de baixa densitat del mateix fabricador (Alucoil, de Miranda de Ebro, Burgos) que els utilitzats en l’edifici afectat a València. Aquests panells es van instal·lar en diverses ubicacions d’Espanya, segons documents disponibles.

L’Institut de Ciències de la Construcció Eduardo Torroja (IETcc) ha emès documents d’idoneïtat tècnica per a aquests revestiments, utilitzats en façanes ventilades mitjançant safates metàl·liques. L’incident a Madrid va portar al processament de dues persones vinculades a una barbacoa celebrada en el pis afectat, assenyalant que el material aïllant de les façanes va afavorir la propagació del foc.

L’edifici valencià també comptava amb panells de Alucoil en el seu revestiment exterior. Encara que aquests panells van ser comercialitzats com a solucions tecnològiques noves al voltant de 2005, la seva resistència al foc ha estat qüestionada. L’empresa Alucoil demana prudència i destaca que, fins al moment, no ha estat contactada per les autoritats judicials o perits en relació amb l’incendi a València.

Compartir en redes sociales