Hospitals Valencians Enfronten Augment de Pressió Assistencial per Infeccions Respiratòries

Els hospitals de la Comunitat Valenciana estan experimentant un increment en la pressió assistencial a causa del repunt d’infeccions respiratòries. Encara que no s’ha reportat un col·lapse total, algunes instal·lacions han hagut de derivar pacients a altres hospitals o a la Unitat d’Hospitalització Domiciliària (UHD), i fins i tot duplicar llits a les habitacions, segons informen fonts sindicals.

María Ángeles Gómez, responsable de negociació col·lectiva de CCOO PV, ha indicat que aquesta situació d’alta demanda assistencial es repeteix anualment en aquesta època, atribuint-la principalment a virus respiratoris. Des de CCOO s’insta l’administració a anticipar i prendre mesures per a evitar la saturació del sistema sanitari i dels seus professionals.

El sindicat CSIF ha posat l’accent en la necessitat de més prevenció, incloent-hi vacunació i ús de màscares, així com l’increment de plantilles per a afrontar situacions com l’actual, caracteritzada per un augment de patologies respiratòries, especialment relacionades amb covid i grip A.

En particular, l’Hospital La Plana de Vila-real ha vist un augment significatiu d’infeccions respiratòries i alta pressió assistencial, també en Urgències, amb habitacions plenes de llits dobles i derivacions de pacients a altres centres. L’Hospital de La Ribera i l’Hospital General de Castelló també enfronten desafiaments similars.

L’atenció primària en el departament de l’Hospital La Fe de València experimenta una major pressió assistencial i un increment en la vacunació, però sense arribar al col·lapse. La situació en Urgències de La Fe es manté controlada, encara que amb una tendència creixent al llarg del dia.

Els centres d’atenció primària a Elx i a la Marina Baixa també reporten demores significatives per a cites mèdiques i alta ocupació hospitalària. A l’Hospital General d’Alacant, tots els llits estan ocupades, i s’han hagut de doblegar llits en habitacions que prèviament eren individuals.

A Elda, l’atenció primària està saturada, especialment en els Punts d’Atenció Continuada (PAC), mentre que a Torrevella encara hi ha llits lliures en observació.

L’hospital Doctor Peset a València reporta pocs llits lliures però aconsegueix admetre pacients sense dificultat. A l’hospital de Xàtiva, la situació és tibant amb pacients pendents d’ingrés, i a l’hospital de Manises hi ha 21 pacients esperant per un llit.

Aquesta situació ressalta la creixent demanda en els serveis de salut de la Comunitat Valenciana i la necessitat de mesures addicionals per a afrontar l’augment de casos d’infeccions respiratòries.

Compartir en redes sociales