Govern Valencià presenta els seus Pressupostos per a 2024 en Les Corts

Vista parcial de la bancada del PP en Les Corts Valencianes, en una imagen reciente. EFE/Kai Forsterling

Els nou consellers que componen el Govern valencià es presentaran esta setmana en la comissió d’Economia, Pressupostos i Hisenda de Les Corts. Al llarg de tres dies, de dilluns a dimecres, explicaran les línies principals dels seus respectius pressupostos per a 2024.

Les compareixences es duran a terme a les 10 del matí, al migdia i a les 4 de la vesprada, amb tres consellers cada dia. El dilluns començarà amb la intervenció del vicepresident primer i conseller de Cultura i Esport, Vicente Barrera, el pressupost del qual ascendeix a 220,82 milions, la qual cosa suposa un 5,1% menys que en 2023.

Li seguirà la vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, qui gestionarà 2.811,38 milions (un 0,9% més), i a la vesprada serà el torn de la titular de Justícia i Interior, Elisa Núñez (Vox), que comptarà amb 760,79 milions d’euros, un 2,9% més que enguany.

Les compareixences continuaran el dimarts al matí amb la intervenció del conseller de Sanitat, Marcià Gómez, el pressupost del qual ascendeix a 8.504,18 milions (un 3% més), seguit del titular d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, els comptes de la qual aconseguiran 6.871,25 milions d’euros (un 1,2% més).

El dimarts a la vesprada intervindrà en la comissió el conseller d’Agricultura, Pesca i Alimentació, José Luis Aguirre (Vox), qui disposarà d’un pressupost de 344,54 milions d’euros, la qual cosa suposa un increment del 0,5% respecte a 2023.

El dimecres al matí exposarà en Les Corts el seu pressupost la consellera de Medi Ambient, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, amb un pressupost de 633,55 milions d’euros (un 33,9% menys), a qui seguirà la titular d’Innovació, Comerç i Turisme, Nuria Montes, que gestionarà 530,22 milions, un 15,6% menys.

El dimecres es tancarà la ronda de compareixences parlamentàries amb la consellera d’Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, qui parlarà sobre els comptes del seu departament (469,75 milions d’euros, un 14,8% menys que enguany) i del pressupost global de la Generalitat, que ascendeix a 29.732 milions, un 4,5% més que en 2023.

Després d’esta primera etapa de la tramitació parlamentària dels pressupostos autonòmics del Govern de coalició del PP i Vox, el següent pas serà el debat de les esmenes de totalitat presentades per l’oposició. Este debat tindrà lloc en el ple del 20 de novembre per a les esmenes dels pressupostos i en el ple del 22 de novembre per a les de la llei d’acompanyament.

Les esmenes parcials podran presentar-se fins al 14 de novembre en el cas de la llei d’acompanyament i fins al 29 de novembre en el cas dels pressupostos. La seua discussió en comissió es durà a terme a principis de desembre, amb l’objectiu que totes dues lleis queden definitivament aprovades en els plens del 19, 20 i 21 de desembre.

Compartir en redes sociales