Finalitza l’Onada de calor en la Comunitat Valenciana: Baixen les Temperatures

Un termómetro urbano que marca 42 grados centígrados en València. EFE/Ana Escobar

La persistent onada de calor que ha embolicat a la Comunitat Valenciana en els últims dies, caracteritzada per la seua prolongada duració i extensió, començarà a donar treva a mesura que avancem cap al cap de setmana. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), aquesta onada de calor, si bé no ha sigut la més intensa de l’estiu, sí ha sigut la més duradora i extensa. A partir del diumenge i el dilluns, les temperatures mitjanes començaran a descendir, portant a la regió a valors que no s’havien registrat des de mitjan juny.

L’Aemet assenyala que els dies més càlids d’aquesta onada de calor s’experimentaran el dijous i el divendres en la Comunitat Valenciana. No obstant això, a partir del divendres, el termòmetre començarà a baixar a la província de Castelló i en el litoral nord de València. Aquesta tendència descendent s’estendrà gradualment durant el cap de setmana, afectant a tota la regió a mesura que ens endinsem en el diumenge i el dilluns.

A pesar que durant aquest estiu s’han registrat diversos pics càlids intensos en la Comunitat Valenciana, la característica destacada ha sigut la prevalença de valors per damunt de la mitjana durant el trimestre. L’onada de calor actual s’ha destacat per la seua duració, ja que ha sigut la més prolongada de l’estiu, encara que no la més intensa en termes d’altes temperatures.

Aquesta reducció en les temperatures promet portar alleujament als residents i visitants de la Comunitat Valenciana, que han suportat una onada de calor constant en els últims dies. A mesura que s’acosta el final de l’estiu, el clima tendeix a canviar, i aquest descens de les temperatures marca l’inici d’una transició cap a un ambient més fresc i agradable a la regió.

Compartir en redes sociales