Es posa en marxa un servei gratuït de transport per a facilitar el vot presencial en la Comunitat Valenciana

Imagen facilitada por la Delegación del Gobierno en la Comunitat Valenciana.

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb Creu Roja, ha anunciat la implementació d’un servei gratuït de transport per a la jornada electoral del pròxim 23 de juliol. L’objectiu d’aquesta iniciativa és garantir el dret al vot presencial a aquelles persones que, a causa de la seua edat, malaltia o problemes de mobilitat, requerisquen assistència.

La delegada del Govern, Pilar Bernabé, en companyia del president autonòmic de Creu Roja, Rafael Gandia, va presentar hui aquesta mesura que busca facilitar la participació de tots els ciutadans en les eleccions. Bernabé va destacar la importància d’aquest servei, el qual permetrà el trasllat d’aquells votants que no puguen desplaçar-se pels seus propis mitjans.

El servei de transport podrà ser sol·licitat fins al 20 de juliol a les 15.00 hores, ja siga telefonant a Creu Roja o a través del centre hospitalari corresponent en el cas de trobar-se ingressat. La Delegació del Govern va informar que el número de contacte per a sol·licitar el servei és el 965918610, disponible les 24 hores de dilluns a divendres, o mitjançant el correu electrònic eleccionescv@cruzroja.es.

Durant la jornada electoral del 23 de juliol, des de les 9.00 fins a les 20.00 hores, voluntaris de Creu Roja s’encarregaran de recollir a les persones en el punt indicat, ja siga des del seu centre hospitalari, residència o domicili. Posteriorment, seran traslladades al seu col·legi electoral i, una vegada finalitzat el procés de votació, seran portades de tornada al punt de recollida.

Aquest operatiu comptarà amb la participació de 49 Assemblees Locals de Creu Roja en la Comunitat Valenciana, distribuïdes en 23 a Alacant, 19 a València i 7 a Castelló. Per a brindar la màxima cobertura, s’utilitzaran 56 vehicles, incloent 13 ambulàncies, 17 vehicles adaptats i 26 destinats al transport de persones, a més de la col·laboració de 112 voluntaris.

El president de Creu Roja va subratllar la importància d’oferir suport a les persones amb impediments físics crònics o temporals perquè puguen exercir el seu dret al vot. En aquest sentit, va destacar que Creu Roja posa a disposició els seus recursos humans i materials en totes les convocatòries electorals per a facilitar el desplaçament d’aquests ciutadans.

Amb aquesta mesura, es busca garantir la igualtat d’oportunitats en l’exercici del vot, assegurant que totes les persones puguen participar activament en la vida democràtica de la Comunitat Valenciana.

Compartir en redes sociales